0 0
Mandlové hvězdičky s čokoládou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Mandlové hvězdičky s čokoládou

    Postup přípravy

    Na 3 plechy budeme potřebovat:

    • 200 g mandlí
    • 120 g másla
    • 100 g ovesných vloček
    • 100 g hladké mouky
    • 100 g javorového sirupu
    • 2 lžíce citrónové šťávy
    • 1 lžička psyllia
    • vanilkový prášek (dřeň z lusku)
    • kůra z půlky bio citrónu
    • špetka soli

    Poleva

    • 100 g kvalitní hořké čokolády
    • 100 g kvalitní bílé čokolády
    • 1 lžičky kakaového másla (kokosového tuku, příp. ztuženého tuku)

    Postup:

    Mandle spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nasucho opražíme na pánvi, až se rozvoní. Pak necháme zchladnout a rozsekáme v sekáčku na mouku (příp. v mixéru nebo mlejnku). Citrón vydrbeme kartáčkem pod teplou vodou a nastrouháme kůru na jemném struhadle. Vločky také rozsekáme na mouku. V míse smícháme všechny suché ingredience. Přidáme změklé máslo, javorový sirup, citrón a promícháme v jemné těsto. Pokud máte kuchyňského robota, je to práce přesně pro něj. Těsto zabalíme do mikroténu a necháme přes noc odpočinout v lednici.

    Druhý den na lehce pomoučené kuchyňské lince vyvalujeme na placku tenkou asi 2 mm a vykrajujeme hvězdičky. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a následně pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu 8-10 minut dorůžova.

    Ve vodní lázni rozehřejeme čokolády s kouskem tuku. Na každou hvězdičku kápneme bílou i hnědou čokoládu a špejlí roztáhneme do špiček. Co hvězdička, to originál 🙂

    Tip:

    Těsto se skvěle rozvaluje, když přes něj při rozvalování položíme igelitový sáček.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Nealko svářo nejen pro děti
    další
    Mrkvové jetelíčky

    Přidejte svůj komentář