0 0
Hrachová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Polévka
250 g zelený půlený hrách
3 stroužky česnek
2 ks zeleninový bio bujón
1 ks cibule
majoránka
pepř
olivový olej
Krutony
3 krajíce chléb bezlepkáři bezlepkový nebo tofu krutony
sojová omáčka
olivový olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hrachová polévka

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Hrách byl v 17. a 18. století lahůdkou vyšších vrstev. Běžnou surovinou se stal až v 19. století.

  • 3 hodiny
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Polévka

  • Krutony

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Hrách propláchneme několikrát vodou a namočíme aspoň na 2 hodiny do chladné vody. V kastrole na oleji zpěníme nakrájenou cibuli dosklovata a poté přilijeme namočený hrách i s vodou. Uvaříme doměkka, přidáme bujón a pepř. Ještě chvilku povaříme a přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Stáhneme z plotny a rozmixujeme ponorným mixérem. Polévka je někdy trošku nasládlá, a tak jí můžeme dochutit umeoctem nebo citrónovou šťávou.

2
Hotovo

Krutony je nejlepší připravit v troubě, pokud je to možné. Do vyššího plechu nalijeme trochu oleje, rozehřejeme v troubě vyhřáté na 180 st. C a vsypeme drobně pokrájený chleba nebo jiné starší pečivo. Upečeme dozlatova, cca 10 minut. Upečené kostky chleba pokapeme sójovou omáčkou, ideálně přelitou do lahvičky s rozprašovačem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Nadýchané lívance
další
Špagety se sýrovou omáčkou
předchozí
Nadýchané lívance
další
Špagety se sýrovou omáčkou

Přidejte svůj komentář