0 0
Hrachová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Polévka
250 g zelený půlený hrách
3 stroužky česnek
2 ks zeleninový bio bujón
1 ks cibule
majoránka
pepř
olivový olej
Krutony
3 krajíce chléb bezlepkáři bezlepkový nebo tofu krutony
sojová omáčka
olivový olej

Hrachová polévka

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Hrách byl v 17. a 18. století lahůdkou vyšších vrstev. Běžnou surovinou se stal až v 19. století.

  • 3 hodiny
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Polévka

  • Krutony

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Hrách propláchneme několikrát vodou a namočíme aspoň na 2 hodiny do chladné vody. V kastrole na oleji zpěníme nakrájenou cibuli dosklovata a poté přilijeme namočený hrách i s vodou. Uvaříme doměkka, přidáme bujón a pepř. Ještě chvilku povaříme a přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Stáhneme z plotny a rozmixujeme ponorným mixérem. Polévka je někdy trošku nasládlá, a tak jí můžeme dochutit umeoctem nebo citrónovou šťávou.

2
Hotovo

Krutony je nejlepší připravit v troubě, pokud je to možné. Do vyššího plechu nalijeme trochu oleje, rozehřejeme v troubě vyhřáté na 180 st. C a vsypeme drobně pokrájený chleba nebo jiné starší pečivo. Upečeme dozlatova, cca 10 minut. Upečené kostky chleba pokapeme sójovou omáčkou, ideálně přelitou do lahvičky s rozprašovačem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Nadýchané lívance
další
Špagety se sýrovou omáčkou
předchozí
Nadýchané lívance
další
Špagety se sýrovou omáčkou

Přidejte svůj komentář