0 0
Kokosová raw roláda s jahodami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
180 g datle
120 g mandle pokud chcete, tak v RAW kvalitě
30 g strouhaný kokos
30 g chia semínka
2 lžíce kokosový olej
Náplň
200 ml kokosové mléko
140 g strouhaný kokos
1 ks banán
citrónová šťáva
špetička sůl
4 ks jahody

Kokosová raw roláda s jahodami

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Moučníky a sladká jídla
  • RAW Recepty
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kokos není ořech, ale semínko. Je to největší semínko na světě.

  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mandle i datle namočíme do studené vody, ideálně den předem nebo aspoň na 4 hodiny. Vodu z mandlí pak slijeme a mandle oloupeme. Jde to docela dobře. Oloupané mandle dáme do mixéru s kokosovým tukem a kokosem a umixujeme. Vodu z datlí slijeme, ale trochu si jí schováme, kdyby bylo potřeba těsto trochu naředit. Datle po jedné přidáváme do mixéru. Pravděpodobně bude nutné těsto trošku naředit vodou z datlí, ale doporučuju jej ředit opatrně, aby nebylo moc řídké. Běžnému mixéru se tahle práce moc nelíbí. Nakonec do těsta přisypeme chia semínka a promícháme.

2
Hotovo

Větší kuchyňské prkýnko obalíme fresh fólií a po povrchu rozprostřeme umixované těsto. Vytvarujeme obdélník asi 1 cm silný.

3
Hotovo

Mixér opláchneme, osušíme a do mixovací nádoby vylijeme kokosové mléko. Přidáme oloupaný, pokrájený banán a rozmixujeme. Přisypeme kokos, ochutíme citrónem a umixujeme co nejvíc dohladka. Náplň rozprostřeme po těstě až do krajů. Jen u vzdálenějšího delšího kraje necháme asi 2 cm bez náplně.

4
Hotovo

Jahody přepůlíme a každou půlku rozkrájíme na třeniny a poklademe je po náplni. Pomocí fresh fólie roládu zabalíme od sebe směrem ke vzdálenějšímu konci. Důkladně jí zabalíme i po krajích do fólie a necháme ztuhnout v lednici.

5
Hotovo

Na vytvoření této skvělé rolády jsem se nechala inspirovat od Nely z Foodkuku.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zelňačka podle mojí maminky
další
Domácí chleba z droždí
předchozí
Zelňačka podle mojí maminky
další
Domácí chleba z droždí

Přidejte svůj komentář