0 0
Domácí chleba z droždí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 ml vlažná voda
300 g polohrubá mouka
100 g žitná mouka
100 g celozrnná pšeničná mouka
1 ks droždí
1 lžička vrchovatá sůl
1 lžička cukr
1 lžička kmín
hrst dýňová semínka loupaná

Domácí chleba z droždí

Trendy:
  • Levné a chutné recepty

Pokud můžete někam přidat dýňová semínka, určitě je přidejte. Pro naše zdraví jsou učiněný poklad.

  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do trochy vlažné vody rozdrobíme droždí a necháme chvíli aktivovat. Ostatní suroviny nasypeme a nalijeme do mísy, přidáme rozpuštěné droždí a zaděláme vláčné těsto, ideálně za pomoci kuchyňského robotu. Potom těsto přendáme na vál a rukama ještě pořádně prohněteme. Vrátíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme nakynout přibližně hodinu.

2
Hotovo

Na vále z něj utvoříme bochánek, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 10 minut odpočívat. Rukama namočenýma ve vodě bochánek pohladíme.

3
Hotovo

Troubu rozpálíme na 200 st. C a chléb v ní 10 minut zapečeme. Potom snížíme teplotu na 160 st. C a dopečeme ještě asi 30 minut. Je-li hotový, vyzkoušíme poklepáním. Musí znít dutě.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kokosová raw roláda s jahodami
další
Tortilly s krůtím masem a červenými fazolemi
předchozí
Kokosová raw roláda s jahodami
další
Tortilly s krůtím masem a červenými fazolemi

Přidejte svůj komentář