0 0
Vepřové kotletky na houbách

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 ks vepřová kotleta bez kosti
4 stroužky česnek
30 g máslo
3 lžíce hladká mouka
1 cibule
1 kostka kuřecí bio bujón
0,5 hrnku sušené lesní houby nebo miska čerstvých
houbové koření
mletý kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
8 brambory

Vepřové kotletky na houbách

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Houby prý mají rády přívalové deště. Když je teplo a sucho, zaprší a opět se oteplí :)

  • 140 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

V receptu jsem použila domácí houbové koření

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že sušené houby namočíme do vlažné vody a necháme je aspoň hodinku nabobtnat. Cibuli nakrájíme na kousky, česnek na plátky a orestujeme ve větším kastrolu na troše oleje. Kotletky naklepeme, nařízneme paprskovitě okraje, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vložíme na zlatavou cibulku a z obou stran opečeme dozlatova. Zalijeme horkou vodou, aby byly kotletky tak tak ponořené, přidáme rozdrobený bujón, houbové koření, přilijeme i vodu spolu s houbami, přiklopíme pokličkou a dusíme. Ideálně v troubě, tam je nemusíme tolik hlídat. Když se voda vypaří, zkontrolujeme, jestli je maso měkké a případně trochu vody přidáme. Z másla a mouky si připravíme zlatavou jíšku. Rozředíme jí vlahou vodou, rozmícháme dohladka a když maso změkne, přilijeme k masu. Ještě 10 minut povaříme.

2
Hotovo

V mezičase si uvaříme oloupané brambory v osolené a okmínované vodě (cca 18 minut).

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Brokolicová polévka s krutony z tofu
další
Koláč z listového těsta s ančovičkami
předchozí
Brokolicová polévka s krutony z tofu
další
Koláč z listového těsta s ančovičkami

Přidejte svůj komentář