Ingredience
- 1 plát listové těsto
- 1 plechovka ančovičky
- 200 ml šlehačka
- 40 g sýr parmazánového typu
- 3 vejce
- 8 ks sušená rajčata
- 1 cibule
- hrst čerstvý špenát
- černucha semínkanemusí být
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Plát těsta rozvineme i s pečícím papírem na plech. Okraje přizvedneme nahoru a můžeme podložit složenými kousky alobalu. Cibuli nakrájíme na proužky a rozložíme po těstě. Rajčata a ančovičky nakrájíme na malé kousky a také rozvrstvíme pravidelně na povrch těsta. Špenátové listy pokrájíme a nasypeme navrch. "Pocukrujeme" semínky černuchy (nemusí být, ale dodá koláči skvělou chuť. Místo ní můžete použít čerstvě mletý pepř. Vejce rozkvedláme ve šlehačce a směsí polijeme koláč. Posypeme nastrouhaným sýrem. |
2 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme dozlatova, cca 18 minut. |