0 0
Koláč z listového těsta s ančovičkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 plát listové těsto
1 plechovka ančovičky
200 ml šlehačka
40 g sýr parmazánového typu
3 vejce
8 ks sušená rajčata
1 cibule
hrst čerstvý špenát
černucha semínka nemusí být

Koláč z listového těsta s ančovičkami

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Černucha setá je výrazné koření, které je odpradávna používáno jako univerzální všelék. Působí jako širokospektrální přírodní antibiotikum.

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Koláč nepřisolujte, anebo jen velmi málo. Ančovičky jsou slané dost.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Plát těsta rozvineme i s pečícím papírem na plech. Okraje přizvedneme nahoru a můžeme podložit složenými kousky alobalu. Cibuli nakrájíme na proužky a rozložíme po těstě. Rajčata a ančovičky nakrájíme na malé kousky a také rozvrstvíme pravidelně na povrch těsta. Špenátové listy pokrájíme a nasypeme navrch. "Pocukrujeme" semínky černuchy (nemusí být, ale dodá koláči skvělou chuť. Místo ní můžete použít čerstvě mletý pepř. Vejce rozkvedláme ve šlehačce a směsí polijeme koláč. Posypeme nastrouhaným sýrem.

2
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme dozlatova, cca 18 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vepřové kotletky na houbách
další
Tvaroho-jablečný koláč
předchozí
Vepřové kotletky na houbách
další
Tvaroho-jablečný koláč

Přidejte svůj komentář