0 0
Tvarohové mazance

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g hladká mouka
250 g ve stříbrném obalu měkký tvaroh
150 g máslo
120 g moučkový cukr
60 g mandle
20 g rozinky
4 lžíce mléko
3 lžíce rum
2 vejce
1,5 prášek do pečiva
z 1 kůra z bio citrónu
z 1 citrónová šťáva
špetka sůl
vanilka
A ještě
2 lžíce mléko
2 lžíce rum
2 lžíce med
na potření vejce

Tvarohové mazance

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Tvaroh je výborným zdrojem bílkovin.

  • 65 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ingredience z lednice vyndáme 2 hodiny před přípravou, aby získaly pokojovou teplotu. Máslo pootevřeme, aby změklo. Mandle spaříme vroucí vodou, sloupneme a nasekáme na větší kousky.

2
Hotovo

Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkou a vejci do pěny, ideálně v kuchyňském robotu. Přidáme mléko, rum, tvaroh, citrónovou kůru i šťávu a dále třeme, až nám vznikne hladká směs. Poté přisypáváme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí a opatrně promísíme. Úplně nakonec přimícháme rozinky a polovinu mandlí.

3
Hotovo

Z těsta utvoříme 3 bochánky, potřeme rozšlehaným vejcem (klidně stačí i bílek) a posypeme zbytkem mandlí. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a pečeme dozlatova, 35-40 minut. Jsou-li po této době bochánky hotové, zjistíme zapíchnutím špejle. Bude-li po vytáhnutí suchá, je hotovo.

4
Hotovo

Mléko s rumem ohřejeme (např. v mikrovlnce) a do horkého vmícháme med. Touto slaďoučkou dobrotou pokapeme mazance po upečení pomocí mašlovačky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vegetariánská velikonoční nádivka
další
Ředkvičkový krém
předchozí
Vegetariánská velikonoční nádivka
další
Ředkvičkový krém

Přidejte svůj komentář