0 0
Vegetariánská velikonoční nádivka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
190 g uzený tempeh
100 ml šlehačka
80 g máslo
80 g mandle
10 rohlík
10 vejce
2 zeleninový bio bujón nebo osolený zeleninový vývar
2 lahůdková cibulka
1 mísa kopřiva
1 svazek libeček
1 svazek medvědí česnek
hladkolistá petrželka
muškátový oříšek
čerstvě mletý pepř
špetka sůl
A ještě
na formu máslo a hrubá mouka

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegetariánská velikonoční nádivka

Trendy:
  • Vegetariánské

Kopřiva čistí krev a je pomocníkem při chudokrevnosti.

  • 75 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Forma 30×30 cm

Pokud dáváte přednost masové verzi, místo tempehu přidejte 250 g libové slaniny, kterou předem orestujete na troše oleje.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mandle spaříme vroucí vodou, oloupeme a nahrubo posekáme. Vodu svaříme s rozdrobeným bujónem. Rohlíky a tempeh nakrájíme na kostičky. Rohlíky nasypeme na plech a necháme asi 15 minut okorat v troubě vyhřáté na 100 st. C. Kopřivy spaříme vroucí vodou, scedíme a vymačkáme vodu (vodu z kopřiv použijeme jako lahodný čajík). Společně s ostatními bylinkami posekáme na kousky.

2
Hotovo

Rozehřejeme máslo. Oddělíme žloutky od bílků. Do bílků dáme špetičku soli a ušleháme sníh. Do žloutků nalijeme smetanu a rozehřáté máslo, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Vidličkou rozšleháme.

3
Hotovo

Okoralé kostičky rohlíků pokropíme vývarem a dlaněmi promícháme. Přisypeme všechny posekané bylinky, polijeme je žloutkovou směsí a promícháme. Přimícháme také nasekané mandle a pokrájený tempeh. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.

4
Hotovo

Formu vymažeme poctivě máslem a vysypeme hrubou moukou. Navrstvíme do ní připravenou směs a povrch lehce uhladíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a upečeme dozlatova, cca 35-40 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Linecký koláč s marmeládou
další
Tvarohové mazance
předchozí
Linecký koláč s marmeládou
další
Tvarohové mazance

Přidejte svůj komentář