0 0
Pyré z červené řepy s kozím sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pyré z červené řepy s kozím sýrem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Zapomeňte na nakládanou řepu ze školní jídelny, která spoustě spoluobčanů dosud obrací žaludek. Čerstvá červená řepa je delikátní zelenina s téměř magickými zdravotními účinky.

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Řepu očistíme, omyjeme kartáčkem, pokapeme olejem, zasypeme hřebíčkem a zabalíme do alobalu. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca 50 minut.

2
Hotovo

Potom řepu oloupeme a rozmixujeme s mascarpone, vývarem a strouhaným zázvorem. Osolíme dle chuti, můžeme zakápnout citrónem.

3
Hotovo

Podáváme například s kozím sýrem, ořechy a rukolou.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Svařák
další
Pikantní kuřecí paličky pečené v zelenině

Přidejte svůj komentář