0 0
Marmeláda z hroznového vína

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1000 ml šťávy hroznové víno červené
300 g třtinový cukr
3 ks hřebíček
1 Gelfix 3:1
z 1 ks citrónová šťáva
1 lžička skořice
dle chuti strouhaný zázvor

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Marmeláda z hroznového vína

Výživné látky obsažené v červeném hroznovém víně prospívají našemu srdíčku.

  • 45 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Víno omyjeme, otrháme kuličky a odšťavníme. Ideální je mlýnek Tutti frutti. Případně víno propasírujeme přes cedník. Nalijeme do kastrolu, přidáme hřebíčky, skořici a citrónovou kůru se šťávou. Gelfix smícháme se 2 lžícemi cukru a přisypeme ke šťávě. Promícháme a směs přivedeme k varu. Dost často promícháme. Od doby, kdy začne vřít, povaříme 1 minutu. Poté přisypeme zbytek cukru, promícháme a opět přivedeme k varu. Povaříme 5 minut.

2
Hotovo

Víno omyjeme, otrháme kuličky a odšťavníme. Ideální je mlýnek Tutti frutti. Případně víno propasírujeme přes cedník. Nalijeme do kastrolu, přidáme hřebíčky, skořici a citrónovou kůru se šťávou. Gelfix smícháme se 2 lžícemi cukru a přisypeme ke šťávě. Promícháme a směs přivedeme k varu. Dost často promícháme. Od doby, kdy začne vřít, povaříme 1 minutu. Poté přisypeme zbytek cukru, promícháme a opět přivedeme k varu. Povaříme 5 minut.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Zelný salát
další
Hlíva na paprice
předchozí
Zelný salát
další
Hlíva na paprice

Přidejte svůj komentář