0 0
Paštika z květáku a žampiónů

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g květák
130 g krémové žampióny
100 g šlehačka 33%
50 g máslo
30 ml bílé víno
4 sušená rajčata
3 stroužky česnek
3 snítky tymián
1 cibule
čerstvě mletý pepř
sůl

Paštika z květáku a žampiónů

Trendy:
  • Vegetariánské

Krémové žampióny mají výraznější chuť a aroma než žampióny bílé.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do kastrolu dáme rozpustit máslo. Přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Restujeme při střední teplotě, až se krásně rozvinou vůně a cibule s česnekem a máslem začnou lehounce zlátnout. Zakápneme vínem a necháme vydusit. Žampióny očistíme a nakrájíme na kousky. Přisypeme dé pánve. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky (odkrojíme stonky) a v páře povaříme 5 minut. Přidáme k žampiónům. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata a odraný tymián. Společně restujeme. Asi po 2 minutách zalijeme šlehačkou a ještě další 3 minutky dusíme, až směs začne houstnout. Pak rozmixujeme ponorným mixérem a dle chuti doladíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kváskový chléb
další
Žitný chléb z kvásku
předchozí
Kváskový chléb
další
Žitný chléb z kvásku

Přidejte svůj komentář