0 0
Italské risotto s cuketou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
800 ml zeleninový vývar nebo 2 bio zeleninové bujóny svařené ve vodě
260 g rýže Arborio
100 ml bílé víno
60 g libová slanina
30 g máslo
30 g sýr parmazánového typu
3 stroužky česnek
1 cibule
1 cuketa mladá, cca 20 cm
olivový olej

Italské risotto s cuketou

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Rýži Arborio neproplachujeme, použijeme jí suchou.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Stroužky česneku rozmáčkneme plochou nože a rozsekáme na cimpr campr. Do kastrolu kápneme trochu oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme dosklovata. Mezitím rozkrájíme plátky slaniny na malé kousky a přidáme k cibuli. Ještě chvíli restujeme. Přisypeme odváženou rýži a pár minutek restujeme. Zalijeme bílým vínem, promícháme a necháme vydusit.

2
Hotovo

Pak na 3-4x přilijeme horký vývar a vždy zakryjeme pokličkou. Když se část tekutiny vstřebá, zase dolijeme další.

3
Hotovo

Mezitím, co se dusí rýže, nakrájíme cuketu na drobné kostičky, prosolíme a necháme pět minut stát. Pak důkladně osušíme v čisté utěrce. Hezky promačkáme. Na pánvi rozpálíme ještě trochu oleje a cuketu do něj vysypeme. Za častého míchání restujeme, až začne lehce zlátnout.

4
Hotovo

Do hotové rýže (správně je na skus - al dente) vhodíme máslo a přisypeme nastrouhaný sýr. Necháme rozpustit. Cuketu přendáme na cedník, aby okapal přebytečný olej a přimícháme jí do risotta. Okamžitě podáváme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vločkovo semínkové houstičky
předchozí
Vločkovo semínkové houstičky

Přidejte svůj komentář