0 0
Tiramisu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tiramisu

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Pokud preferujete odlehčenou variantu, nahraďte jedno mascarpone ricottou.

  • 30 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Připravíme si silnou kávu a ochutíme Amarettem. Oddělíme žloutky od bílků. Do nerezové misky přelijeme žloutky a nasypeme cukr. Misku položíme na kastrůlek s horkou vodou a nad párou metličkou vyšleháme do světlé pěny. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme polotuhý sníh.

2
Hotovo

Do žloutkové směsi opatrně vmícháme mascarpone a bílky. Pekáček vyložíme pečícím papírem, aby se nám následně dezert líp vyndaval. Cukrářské piškoty z obou stran smáčíme v ochucené kávě a vyskládáme je na dno. Pokryjeme částí krému, pokračujeme další vrstvou máčených piškot a navrch navrstvíme zbytek krému. Formou několikrát poklepeme o stůl, abychom zaplnily všechny spáry. Hustě posypeme kakaem, zakryjeme fresh fólií a necháme přes noc ztuhnout v lednici.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Lasagne s boloňským ragú
další
Zelné pickles s mrkví
předchozí
Lasagne s boloňským ragú
další
Zelné pickles s mrkví

Přidejte svůj komentář