0 0
Tiramisu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tiramisu

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Dezert můžete připravit také do skleniček.

  • 30 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

V tomto receptu jsou žloutky tepelně opracovány a bílky nahrazeny šlehačkou.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Připravíme si silnou kávu a ochutíme Amarettem. Žloutky vyklopíme do kovové misky, zasypeme cukrem a maličkou špetičkou soli. Misku položíme na kastrůlek s lehce vroucí vodou a nad párou metličkou vyšleháme do světlé husté pěny.

2
Hotovo

Žloutkovou směs necháme chviličku zchladnout a opatrně do ní vmícháme mascarpone. Vychlazenou šlehačku vyšleháme do polotuha a následně také vmícháme do krémové hmoty.

3
Hotovo

Pekáček vyložíme pečícím papírem (alespoň dno), aby se nám následně dezert líp vyndaval. Cukrářské piškoty z obou stran smáčíme bleskurychle (aby se příliš nenasákly) v ochucené kávě a vyskládáme je na dno. Pokryjeme částí krému, pokračujeme další vrstvou bleskově máčených piškot a navrch navrstvíme zbytek krému. Formou několikrát poklepeme o stůl, aby krém zaplnil všechny spáry.

4
Hotovo

Kakao nasypeme do malého cedníčku a pomocí poklepávání o sítko jím poprášíme celou plochu dezertu. Hezky poctivě. Formu zakryjeme fresh fólií a necháme pár hodin zatuhnout v lednici.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Italské risotto s cuketou
další
Rychlý smetanový dezert
předchozí
Italské risotto s cuketou
další
Rychlý smetanový dezert

Přidejte svůj komentář