Ingredience
- 500 g mascarpone
- 150 ml silná káva
- 100 g moučkový cukr
- 5 lžic Amaretto
- 3 vejce
- kakao
- cukrářské piškoty
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Připravíme si silnou kávu a ochutíme Amarettem. Oddělíme žloutky od bílků. Do nerezové misky přelijeme žloutky a nasypeme cukr. Misku položíme na kastrůlek s horkou vodou a nad párou metličkou vyšleháme do světlé pěny. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme polotuhý sníh. |
2 Hotovo | Do žloutkové směsi opatrně vmícháme mascarpone a bílky. Pekáček vyložíme pečícím papírem, aby se nám následně dezert líp vyndaval. Cukrářské piškoty z obou stran smáčíme v ochucené kávě a vyskládáme je na dno. Pokryjeme částí krému, pokračujeme další vrstvou máčených piškot a navrch navrstvíme zbytek krému. Formou několikrát poklepeme o stůl, abychom zaplnily všechny spáry. Hustě posypeme kakaem, zakryjeme fresh fólií a necháme přes noc ztuhnout v lednici. |