0 0
Rychlý smetanový dezert

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rychlý smetanový dezert

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Čím je krém výraznější, tím je pohár lahodnější.

  • 20 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Krém

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vyšleháme mascarpone se zakysanou smetanou a ochutíme javorovým sirupem a citrónovou šťávou. Chuť vyladíme tak, aby byla příjemně výrazná. Připravíme silnou kávu a nalijeme do hlubokého talíře. Oloupeme banán a nakrájíme na plátky. Omyjeme borůvky a necháme okapat.

2
Hotovo

Připravíme poháry. Namočíme velmi rychle a zlehka cukrářský piškot z obou stran. Rozkrájíme jej na 3 díly a vyrovnáme na dno jednoho pohárku. Takto postupujeme i s dalšími sklenkami. Piškoty překryjeme lžící krému. Na krém rozdělíme plátky banánu a pár borůvek. Opět překryjeme trochou krému a na něj opět rozdělíme kousky smočených piškot. Prsty zamáčkneme do krému. Posypeme pár borůvkami a překryjeme krémem. Každou sklenkou poklepeme o stůl, aby si dezert "sednul".

3
Hotovo

Povrch posypeme zbylými borůvkami. Necháme aspoň hodinku odležet v lednici a následně dozdobíme sušeným jahodovým práškem a mátou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tiramisu
předchozí
Tiramisu

Přidejte svůj komentář