0 0
Pomazánka z červené řepy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pomazánka z červené řepy

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Fázi s orestovaným česnekem můžete vynechat, ale s ním je pomazánka opravdu skvělá.

  • 65 min
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Červenou řepu (1 velkou nebo 2 střední) omyjeme, očistíme a zabalíme do alobalu. Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a pečeme cca 50 minut. Po této době zkusíme zapíchnutím špejle doprostřed řepy, je-li dostatečně upečená. Po dostatečném upečení jí necháme vystydnout a oloupeme.

2
Hotovo

Následně nastrouháme na jemném struhadle. Bude-li hodně šťavnatá (ta naše domácí byla dost), přendáme jí na cedník a vyždímáme. Vyklopíme do mísy, přidáme sýr a 1 prolisovaný česnek. Do kastrůlku kápneme olej, zahřejeme, přisypeme tymián a přidáme zbylý prolisovaný česnek. Necháme maličko zrůžovět a přendáme k řepě. Osolíme a opepříme dle chuti a doladíme citrónovou šťávou.

3
Hotovo

Na suché pánvi opražíme dýňová a slunečnicová semínka. Trocha soli jim dodá skvělou chuť.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rychlý smetanový dezert
předchozí
Rychlý smetanový dezert

Přidejte svůj komentář