0 0
Banánové lívanečky s pampeliškovým medem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

90 g ovesné vločky
30 g máslo
2 ks banán
1 dl kefír
1 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
špetka sůl
na smažení olej není však nutný
A ještě
2 ks na zdobení banán
zakysaná smetana
pampeliškový med

Banánové lívanečky s pampeliškovým medem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ovesné vločky jsou výborným zdrojem energie. Germánští bojovníci si vařili ovesnou kaši před tím, než táhli do boje :)

  • 20 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Může se vám hodit recept na pampeliškový med. Můžete si rozkliknout receptík.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Těsto na lívanečky připravíme z rozmixovaných vloček a banánů smíchaných s kefírem, rozpuštěným máslem, vejcem, solí a práškem do pečiva. Pečeme na teflonové pánvi nasucho na velmi mírné teplotě (příp. na trošičce oleje).

2
Hotovo

Podáváme s banánem a smetanou, polité pampeliškovým medem.

3
Hotovo

Uvařeno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Divoká polévka z kopřiv a pampelišek
další
Jarní bramborový salát s pampeliškovými kapary

Přidejte svůj komentář