0 0
Divoká polévka z kopřiv a pampelišek

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

miska pampeliška listy
miska kopřiva
2 stroužky česnek
2 kostky zeleninový bio bujón nebo zeleninový vývar
1 ks brambora
1 ks petržel
1 ks cibule
1 dl šlehačka
muškátový oříšek
čerstvě mletý pepř
olej
A ještě
na ozdobení mungo klíčky
na ozdobení čočkové klíčky

Divoká polévka z kopřiv a pampelišek

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Pampeliškové listy jsou zásobárnou vitamínu C
a chlorofylu. Kopřiva draslíku, vápníku a železa. Jsou skvělými pomocníky při detoxikaci.

  • 28 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory, petržel, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Orestujeme na oleji do mírné zlatavé barvy. Zalijeme horkou vodou a přidáme bujóny. Uvaříme doměkka, cca 12 minut. Pak přidáme omyté byliny, zamícháme a okamžitě stáhneme z plotny. Rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme šlehačkou.

2
Hotovo

Na talířích posypeme klíčky a pokapeme zbytkem šlehačky.

3
Hotovo

Uvařeno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Vláčná meruňková buchta s kokosem a čokoládo-smetanovou polevou
další
Banánové lívanečky s pampeliškovým medem

Přidejte svůj komentář