Ingredience
- 400 g dýně Hokaidó
- 80 g arašídové máslo
- dle chuti limetová šťáva
- dle chuti sůl
Na ozdobení
- dýňová semínka
- dýňový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Dýni omyjeme, odstraníme semínka, a také oloupeme. Není to sice nutné, protože hokaido se loupat nemusí, ale bez slupky bude pyré jemnější. |
2 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a upečeme doměkka, cca 20 minut. Poté dýni nakrájíme a rozmixujeme s arašídovým máslem dohladka. Dochutíme solí a limetovou šťávou. |
3 Hotovo | Na talíři můžeme ozdobit dýňovým olejem a nasucho opraženými semínky. |
4 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |