1 0
Dýňové pyré s arašídovým máslem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g dýně Hokaidó
80 g arašídové máslo
dle chuti limetová šťáva
dle chuti sůl
Na ozdobení
dýňová semínka
dýňový olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dýňové pyré s arašídovým máslem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Až se budete v obchodě pídit po arašídovém - burákovém másle, nechť je jemné a nesolené :)

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni omyjeme, odstraníme semínka, a také oloupeme. Není to sice nutné, protože hokaido se loupat nemusí, ale bez slupky bude pyré jemnější.

2
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a upečeme doměkka, cca 20 minut. Poté dýni nakrájíme a rozmixujeme s arašídovým máslem dohladka. Dochutíme solí a limetovou šťávou.

3
Hotovo

Na talíři můžeme ozdobit dýňovým olejem a nasucho opraženými semínky.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Dýňová čokoláda
další
Svatomartinské rohlíčky
předchozí
Dýňová čokoláda
další
Svatomartinské rohlíčky

Přidejte svůj komentář