0 0
Dýňová čokoláda

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

200 g dýně Hokaidó
100 g kvalitní bílá čokoláda
1 plechovka kondenzované mléko
1 zarovnaná lžička skořice
na špičku muškátový oříšek strouhaný
špetička sůl
A ještě
2 dl plnotučné mléko

Dýňová čokoláda

Muškátový oříšek se kdysi používal jako lék na posilnění žaludku. A tak s ním také musíme zacházet. Dávkujeme pouze na "špičku nože".

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Oddělíme si požadovaný kus dýně Hokaidó, oloupeme (i když se tato dýně neloupe, uděláme výjimku) a upečeme zabalenou v alobalu doměkka, cca 25 minut. Dýně je tím "speče" a bude jí cca 170 g.

2
Hotovo

Poté ji rozmixujeme kondenzovaným mlékem a kořením a přelijeme do kastrolku. Přidáme rozlámanou čokoládu a 5 minut povaříme. Poté přecedíme přes husté síto a rozdělíme do skleniček.

3
Hotovo

Horké mléko našleháme do hebké pěny a čepicí z našlehaného mléka ozdobíme nápoj ve sklenicích.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas 😉

předchozí
Dýňové cupcakes
další
Dýňové pyré s arašídovým máslem

Přidejte svůj komentář