Ingredience
Korpus
- 120 g karamelové sušenky
- 30 g máslo
Náplň
- 230 g dýně Hokaidódýňové pyré
- 100 g čerstvý sýr typu žervé
- 70 g karamelová pomazánkanejlépe "chrunchy" - křupavá
- 1 ks vejce
- z 1/2 ks pomerančová šťáva
- 1/4 lžičky skořice
- prášek, dřeň, aroma... vanilka
- špetka sůl
Ozdoba
- 120 g mascarpone
- 120 g zakysaná smetana
- 1 lžíce javorový sirup
- drcené pistácie
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Dýni omyjeme, oloupeme (ačkoliv se hokaido loupat nemusí, v tomto případě uděláme výjimku) a upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C doměkka. Pak necháme zchladnout. |
2 Hotovo | Sušenky rozdrtíme na prášek a smícháme s rozpuštěným máslem. Namačkáme je do muffinových formiček (ideálně silikonových, ty se nemusí vymazávat) a cca 10 minut zapečeme při 170 st. C. |
3 Hotovo | Dýni rozmixujeme, smícháme s karamelovou pomazánkou, vejcem, pomerančovou šťávou, čerstvým sýrem, vanilkou, skořicí a špetkou soli. Umícháme hladký krém, který nalijeme na zapečené korpusy a pečeme cca 20 minut při 170 st. C, až začne povrch lehounce růžovět. |
4 Hotovo | Upečené bábovičky necháme zchladnout a dáme aspoň na hodinku do lednice. Pak vyndáme z formiček a ozdobíme krémem umíchaným ze zakysanky, mascarpone a javorového sirupu. Povrch posypeme pistáciemi. |
5 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |