0 0
Dýňové cupcakes

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
120 g karamelové sušenky
30 g máslo
Náplň
230 g dýně Hokaidó dýňové pyré
100 g čerstvý sýr typu žervé
70 g karamelová pomazánka nejlépe "chrunchy" - křupavá
1 ks vejce
z 1/2 ks pomerančová šťáva
1/4 lžičky skořice
prášek, dřeň, aroma... vanilka
špetka sůl
Ozdoba
120 g mascarpone
120 g zakysaná smetana
1 lžíce javorový sirup
drcené pistácie

Dýňové cupcakes

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti

Pistácie jsou velmi zdravé, ale také prý extrémně hořlavé. Nemá se tudíž skladovat na jednom místě větší množství těchto oříšků.
Hrozí samovznícení :)

  • 75 min
  • Porcí: 12
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • Ozdoba

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni omyjeme, oloupeme (ačkoliv se hokaido loupat nemusí, v tomto případě uděláme výjimku) a upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C doměkka. Pak necháme zchladnout.

2
Hotovo

Sušenky rozdrtíme na prášek a smícháme s rozpuštěným máslem. Namačkáme je do muffinových formiček (ideálně silikonových, ty se nemusí vymazávat) a cca 75 minut zapečeme při 170 st. C.

3
Hotovo

Dýni rozmixujeme, smícháme s karamelovou pomazánkou, vejcem, pomerančovou šťávou, čerstvým sýrem, vanilkou, skořicí a špetkou soli. Umícháme hladký krém, který nalijeme na zapečené korpusy a pečeme cca 20 minut při 170 st. C, až začne povrch lehounce růžovět.

4
Hotovo

Upečené bábovičky necháme zchladnout a dáme aspoň na hodinku do lednice. Pak vyndáme z formiček a ozdobíme krémem umíchaným ze zakysanky, mascarpone a javorového sirupu. Povrch posypeme pistáciemi.

5
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Dýňové hranolky
další
Dýňová čokoláda

Přidejte svůj komentář