0 0
Krůtí medailonky s máslovou zeleninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Krůtí medailonky s máslovou zeleninou

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

První zmínky o másle pocházejí z doby počátku letopočtu. Nejdřív se používalo jako krém proti mrazu a slunci, a taky proti hmyzu. Až během 17. století se začalo využívat i v kuchyni.

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Máslová zelenina

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev nakrájíme na půlkolečka. Řapíky celeru a bulvu fenyklu nakrájíme na nudličky. Cibulku posekáme na kousky. V kastrolu rozehřejeme máslo, nasypeme k němu mrkev, chilli papričku, fenykl a orestujeme. Přidáme celer, osolíme, opepříme a dusíme přibližně 5 minut. Přisypeme hrášek, zakápneme 2 lžícemi vody a společně ještě pár minut podusíme.

2
Hotovo

Krůtí prso nakrájíme na medailonky cca 2 cm silné. Mírně naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a plátky na něm z každé strany 2-3 minuty osmažíme. Plátky přendáme do zapékací misky, přikryjeme alobalem a dáme na 15 minut do trouby vyhřáté na 150 st. C.

3
Hotovo

Na pánev do výpeku nasypeme mouku a polévkové koření a zpěníme. Zalijeme vínem a vydusíme. Potom dolijeme trošku vody a svaříme na šťávičku.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Cuketové matjesy
další
Karamelový nepečený cheesecake

Přidejte svůj komentář