0 0
Karbanátky z hlívy ústřičné

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 g hlíva ústřičná váženo bez nožiček
cca 30 g jemné vločky
2 stroužky česnek
2 lžíce lahůdkové sušené droždí
1 ks cibule
1 ks rohlík
1 lžíce majoránka
1 ks vejce
1/2 lžičky drcený kmín
trocha mléko
čerstvě mletý pepř
strouhanka
řepkový olej

Karbanátky z hlívy ústřičné

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Hlíva je zázračná houba s mnoha příznivými účinky na naše zdraví. Jedním z nich je, že dokáže chránit naše játra před účinky alkoholu.

  • 1,5 hodiny
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Hlívu uvaříme ve vodě po dobu 20 minut. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a orestujeme spolu s kmínem na trošce oleje. Rohlík roztrháme na několik kusů a namočíme do mléka. Když je hlíva uvařená, slijeme vodu a můžeme jí uschovat jako vývar do polévky. Uvařenou hlívu necháme okapat. Když zchladne, vyždímeme z ní zbytek vody a přendáme do vyšší nádoby. Také z rohlíku vyždímeme mléko a přidáme k hlívě. Přisypeme vločky, orestovanou cibuli, majoránku, lahůdkové droždí, sůl, koření a rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované hmoty přidáme vejce a vločky a promícháme. Necháme 15 minut odstát, aby se vločky nasákly.

2
Hotovo

V malém kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Z hmoty tvoříme malé karbanátky, které z obou stran obalíme ve strouhance a usmažíme v oleji. Z tohoto množství bylo 14 menších karbanátků.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Karamelový nepečený cheesecake
další
Ciabatty se sušenými rajčaty a olivami

Přidejte svůj komentář