1 0
Ciabatty se sušenými rajčaty a olivami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ciabatty se sušenými rajčaty a olivami

Trendy:
  • Vegetariánské

Ciabatta, v překladu "bačkora" je italská večka, kterou upekl jako první pekař Arnaldo Cavallari v roce 1982. Ke svému vtipnému pojmenování přišla svým širokým a plochým tvarem.

  • 1,5 hodiny
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V míse smícháme mouku se solí a zalijeme vodou rozmíchanou se sušeným droždím. Zaděláme hladké těsto, které se nelepí na strany mísy. Ideálně nám k tomu pomůže kuchyňský robot.

2
Hotovo

Důkladně zpracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout cca 45 minut. Potom do něj přimícháme na kroužky nakrájené olivy a na kousky nakrájená rajčata. Opět důkladně propracujeme a rozdělíme na 3 dílky. Na linku si nasypeme trochu mouky a z těsta vytvarujeme válečky. Pomocí prstů je ještě vytáhneme do délky a stočíme do vrtulek. Položíme vedle sebe na plech na pečící papír a necháme přikryté ještě asi 20 minut nakynout.

3
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 220 st. C po dobu cca 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Karbanátky z hlívy ústřičné
další
Cibulový sirup
předchozí
Karbanátky z hlívy ústřičné
další
Cibulový sirup

Přidejte svůj komentář