0 0
Kuřecí nudličky po thajsku s jasmínovou rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g kuřecí prsní řízky
300 ml kokosové mléko
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžička třtinový cukr
hrst čerstvé arašídy
1/2 kůra z bio citrónu
1/2 hrnku shitake houbičky
sojová omáčka
sůl
sezamový olej
Marináda
2 lžíce sojová omáčka
2 lžíce sezamový olej
2 lžičky červená kari pasta
1 lžíce ústřičká omáčka
1 lžíce strouhaný zázvor
1 ks cibule
Příloha
1 hrnek jasmínová rýže
čerstvý koriandr

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuřecí nudličky po thajsku s jasmínovou rýží

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Zmínky o koriandru najdeme už ve Starém zákoně. Lidé si ho velmi cenili a věřili, že posiluje paměť.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Marináda

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pokud máme sušené shitake, ideálně den předem si je namočíme do hrnku se 3 lžícemi sójové omáčky a trochy teplé vody. Mají tendenci se vznášet, tak je hezky zatížíme cedníčkem na čaj a necháme odpočívat. Když už jsme začali přemýšlet o zítřejším obědě nebo večeři, můžeme si i naložit kuřecí maso do marinády. Natáhne chuť a my zítra nebudeme mít tolik práce. Kuřecí řízky odblaníme a nakrájíme na nudličky. Do misky dáme ústřičnou omáčku, sojovku, sezamový olej, kari pastu, nastrouhaný zázvor a na proužky nakrájenou cibuli. Promícháme a nasypeme do ní maso. Důkladně jej obalíme marinádou, zaklopíme a necháme v lednici do druhého dne. V horším případě toto uděláme aspoň hodinu před přípravou.

2
Hotovo

Druhý den houbičky i s nálevem přelijeme do maličkého kastrolku a pod pokličkou uvaříme doměkka. Za tu dobu se i vyvaří nálev, trvá to asi 20 minut. Potom houbičky rozkrájíme na plátky. Ve velkém kastrolu (nebo na wok pánvi, máme-li) rozehřejeme trošku oleje, přidáme arašídy, cibuli, česnek a cukr a necháme orestovat dorůžova. Přisypeme naložené maso, houbičky a za stálého oddělování kousků masa od sebe opékáme. Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme citrónovou kůru z omytého bio citrónu a osolíme dle chuti.

3
Hotovo

V mezičase propláchneme rýži, doplníme jí 1 a půl násobkem vody, osolíme a pod pokličkou uvaříme doměkka. Trvá to cca 12 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Domácí křupavé rohlíčky
další
Raw makovec
předchozí
Domácí křupavé rohlíčky
další
Raw makovec

Přidejte svůj komentář