0 0
Vegetariánská směs ála „znojemská“

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vegetariánská směs ála „znojemská“

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Uzený tempeh je zásobárnou bílkovin, vápníku
a vitamínu B12.

  • 25 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži propláchneme několikrát vodou. Když budeme slívat už vodu nezkalenou, doplníme rýži jeden a půl násobkem vody čisté. Osolíme, přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka, cca 12 minut. Nejdřív přivedeme rychle k varu a pak teplotu stáhneme.

2
Hotovo

Na pánvičce rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm dosklovata na proužky nakrájenou cibuli a posekaný česnek. Zakápneme vínem a vydusíme. Přidáme na kostičky nakrájený tempeh a chvíli restujeme. Přisypeme pokrájené okurky a sušená rajčata. Okořeníme, ochutíme dle vlastních preferencí. Přidáme pokrájenou jarní cibulku, včetně zelené části, a zalijeme šlehačkou rozmíchanou s trochou vody. Podusíme do zahoustnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tažený štrůdl s mákem a třešněmi
další
Krémová polévka s fazolemi
předchozí
Tažený štrůdl s mákem a třešněmi
další
Krémová polévka s fazolemi

Přidejte svůj komentář