0 0
Bezé roláda s tvarohovým krémem a jahodami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
4 bílek
60 g vlašské ořechy
50 g cukr krupice
10 g Gustin
1 lžička olej
špetka sůl
Náplň
200 g měkký tvaroh plnotučný
200 ml šlehačka 33%
30 g moučkový cukr
cca 1 lžíce citrónová šťáva
A ještě
jahody
vlašské ořechy

Bezé roláda s tvarohovým krémem a jahodami

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Rychlý jednoduchý recept
k okamžitému mlsání.

  • 30 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Pokud bychom dělali roládu na následující den, krém připravíme se 3 lžičkami rozpuštěné želatiny. 3 lžičky necháme nabobtnat ve 3 lžících vody, pak zahřejeme těsně k bodu varu a stáhneme z plotny. Do želatiny vmícháme 2 lžíce ušlehaného krému a promícháme. Vrátíme zpět do krému a ještě malou chviličku prošleháme.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Bílky lehounce osolíme a začneme šlehat, ideálně v kuchyňském robotu balónovou metlou. Když napění, přisypeme cukr a vyšleháme do tuhého sněhu. Pozor však na přešlehání, aby sníh nebyl "suchý".

2
Hotovo

Vlašské ořechy rozdrtíme v elektrickém sekáčku nebo pomeleme na ořechovém strojku. Smícháme s Gustinem a velmi jemně a zlehka smícháme se sněhem. Přidáme i lžičku oleje.

3
Hotovo

Pečící papír potřeme olejem a těsto na něj rozetřeme do tvaru obdélníku cca 30x25 cm. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme přibližně 10 minut.

4
Hotovo

Na stůl si rozložíme čistou utěrku a prsty posypeme moučkovým cukrem prostor o velikosti korpusu.

5
Hotovo

Do vyšší nádoby dáme tvaroh, zalijeme šlehačkou a ochutíme cukrem a citrónem. Vyšleháme do krému. Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.

6
Hotovo

Upečený korpus opatrně "převrhneme" na pocukrovanou utěrku a necháme pár minutek vychladnout. Potřeme 3/4 krému, poklademe kousky jahod a pomocí utěrky zavineme. Zbytkem krému potřeme roládu na povrchu a posypeme posekanými ořechy. Necháme ještě aspoň půl hodinky zatuhnout v lednici.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Špenátová polévka
další
Kedlubnový salát se sýrem Halloumi
předchozí
Špenátová polévka
další
Kedlubnový salát se sýrem Halloumi

Přidejte svůj komentář