0 0
Vaječná tlačenka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vaječná tlačenka

    Postup přípravy

    Sdílet

    Co  byste řekli na BaVaTl – Báječnou Vaječnou Tlačenku? Je to takovej ultra retro recept. Nedělala jsem jí řadu let a prostě jsem neodolala pokušení jí zase vyzkoušet 🙂

    Na formu velikosti biskupského chlebíčku budeme potřebovat:

    • 200 g majolky
    • 6 vařených vajec
    • 1 skleničku nakládané zeleniny Moravanka
    • 1 malou cibuli
    • 1 želatinu na vaječnou tlačenku
    • 1 bio zeleninový bujón
    • hrst mraženého hrášku
    • hrst pažitky
    • citrónová šťáva dle chuti
    • sůl dle chuti

    Postup:

    Nálev ze zeleniny přecedíme do odměrky a doplníme do množství 3 dl vodou. Polovinu přelijeme do kastrůlku, přidáme bujón a svaříme.

    Do misky překlopíme zeleninu, odstraníme cibulky a feferonku. Okurky nakrájíme na kostičky a kapii na kousky (já jí nemám ráda, tak jí tam ani nedávám). Přisypeme na kostičky nakrájenou cibuli, pažitku a krátce povařený hrášek. Přidáme také na kostičky nakrájená vajíčka. Na ty skvěle poslouží kulatý kráječ na vařené brambory.

    Do zbytku nálevu přendáme majolku a promícháme. Do vařícího (ale ne vroucího) vývaru přisypeme želatinu a energicky promícháme. Přilijeme trochu majolkové směsi a smísíme. Pak rozpuštěnou želatinu přelijeme do majolky a společně do zeleninové směsi s vejci. Ochutnáme, přisolíme, přikyselíme a důkladně promícháme. Přelijeme do formy na biskupský chlebíček a strčíme do lednice. Necháme aspoň 2 hodiny odpočívat.

    Tip:

    Pokud se nechcete trápit s následným vyklopením, vyložte formu fresh fólií.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    Hodnocení receptu

    Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
    předchozí
    Muffiny z listového těsta s dýňovou paštikou
    další
    Fazolky na slanině s pečenými brambory a koprovým dipem
    předchozí
    Muffiny z listového těsta s dýňovou paštikou
    další
    Fazolky na slanině s pečenými brambory a koprovým dipem

    Přidejte svůj komentář


    Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /data/web/virtuals/153850/virtual/www/domains/snedeno.cz/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118