0 0
Slaná roláda z červené řepy s křenovým krémem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
80 g hladká mouka
4 vejce
1 střední červená řepa
1 lžička prášek do pečiva
1 lžička olej
větší špetka sůl
Náplň
250 g ricotta
150 g mascarpone
80 g nakládaný smetanový křen
40 g slané arašídy
citrónová šťáva
sůl
kopr
čerstvě mletý pepř

Slaná roláda z červené řepy s křenovým krémem

Trendy:
  • Vegetariánské
  • 80 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si upečeme červenou řepu. Omyjeme jí, zabalíme do alobalu a upečeme v troubě doměkka, cca 50-55 minut. Pak jí necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vejce vytáhneme z lednice a necháme stát hodinku při pokojové teplotě.

2
Hotovo

Žloutky oddělíme od bílků. Bílky nalijeme do misky a se solí ušleháme do pevného, ale stále pružného sněhu. Pozor na přešlehání, sníh by byl pak moc suchý. Stačí, když bude hmota sametově bílá a po vytažení metly se budou "vytažené" špičky líně ohýbat směrem dolů.

3
Hotovo

Následně už jen stěrkou postupně vmícháme žloutky jeden po druhém na střídačku s částí mouky (smíchané s práškem do pečiva), olejem a částí řepy. Hezky zlehounka převalujeme těsto, až se každá ingredience zcela vstřebá. Plech vyložíme pečícím papírem, potřeme olejem a těsto stěrkou rozetřeme po celé ploše. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečeme cca 6-8 minut. Pak plech vytáhneme, navrch položíme čistý pečící papír, placku opatrně otočíme a připečený papír stáhneme. S novým papírem těsto srolujeme do rolády a necháme zchladnout.

4
Hotovo

Ricottu smícháme s mascarpone a smetanovým křenem. Přisypeme posekané arašídy a kopr, osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. Směs připravíme chuťově výraznou. Vychladlou placku roztáhneme a potřeme krémem. Z jedné delší strany naneseme náplň až ke kraji a na druhé straně skončíme 2 cm před koncem. Zarolujeme, zabalíme do pečícího papíru a necháme odstát v lednici. Pak nakrájíme na plátky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vaječná tlačenka
další
Škvarkové pagáčky
předchozí
Vaječná tlačenka
další
Škvarkové pagáčky

Přidejte svůj komentář