0 0
Vegetariánské zelené kari

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 ml kokosové mléko
100 g kešu natural
2 ks jarní cibulka
1 balení tofu natural
1 svazek čerstvý koriandr
1 ks mrkev
1 kostka zeleninový bio bujón
1 lžíce zelená kari pasta
kus pórek
kokosový olej
sůl
Příloha
rýže Basmati

Vegetariánské zelené kari

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

I když se v současnosti používá koriandr napříč světem jako aromatické koření, ve Středověku mu lidé přisuzovali afrodisiakální účinky.

  • 22 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

 

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Koriandr omyjeme a rozmixujeme v mixéru s 60 gramy kešu ořechů a kokosovým mlékem na hladkou pastu. Tofu nakrájíme na kostičky, pórek a jarní cibulku i se zelenou částí na 1 cm silná kolečka.

2
Hotovo

Do pánve (ideálně wok) dáme kokosový olej a zahřejeme. Přisypeme jarní cibulku s pórkem a za stálého míchání necháme změknout. Přidáme kari pastu, bujónovou kostku a směs kokosového mléka s ořechy a koriandrem a vařečkou pořádně promícháme. Zahříváme 2 minuty. Omáčka dostane nádech zelené barvy. Poté přidáme nakrájené tofu, na kousky nakrájené zbylé kešu oříšky a za častého míchání povaříme 8-10 minut. Do mixéru vlijeme půl deci vody, pustíme mixér, čímž se nám vypláchne zbytek kešu směsi. Tu také přilijeme k tofu. Dle chuti dosolíme.

3
Hotovo

V mezičase si připravíme basmati rýži. Rýži propláchneme v chladné vodě, doplníme 1 a půl násobkem vody čisté a osolíme. Na rozptylovači plamene uvaříme doměkka. Od doby varu to trvá cca 12 minut.

4
Hotovo

Uvařeno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Hovězí vývar s tyrolským knedlíčkem
další
Hovězí flap steak se zelenými fazolkami

Přidejte svůj komentář