0 0
Vegetariánské zelené kari

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vegetariánské zelené kari

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 500 ml kokosového mléka
    • 100 g kešu oříšků natural
    • 2 větší jarní cibulky
    • 1 balení tofu natural
    • 1 svazek koriandru
    • 1 mrkev
    • 1 bio zeleninový bujón
    • 1 lžíce kořenící kari pasty „Indian Tandoori“ (zdravá výživa)
    • kus pórku
    • kokosový olej
    • příp. sůl na dochucení
    • hrnek basmati rýže

    Postup:

    Koriandr omyjeme a rozmixujeme v mixéru s 60 gramy kešu ořechů a kokosovým mlékem na hladkou pastu. Tofu nakrájíme na kostičky, pórek a jarní cibulku i se zelenou částí na 1 cm silná kolečka.

    Do pánve (ideálně wok) dáme kokosový olej a zahřejeme. Přisypeme jarní cibulku s pórkem a za stálého míchání necháme změknout. Přidáme kořenící pastu, bujónovou kostku a směs kokosového mléka s ořechy a koriandrem a vařečkou pořádně promícháme. Zahříváme 2 minuty. Omáčka dostane nádech zelené barvy. Poté přidáme nakrájené tofu, na kousky nakrájené zbylé kešu oříšky a za častého míchání povaříme 8-10 minut. Do mixéru vlijeme půl deci vody, pustíme mixér, čímž se nám vypláchne zbytek kešu směsi. Tu také přilijeme k tofu. Dle chuti dosolíme.

    V mezičase si připravíme basmati rýži. Rýži propláchneme v chladné vodě, doplníme 1 a půl násobkem vody čisté a osolíme. Na rozptylovači plamene uvaříme doměkka. Od doby varu to trvá cca 12 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vegetariánské tartaletky bolognese
    další
    Medové bonbóny se semínky

    Přidejte svůj komentář