0 0
Špekové knedlíky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Knedlíky
300 g uzená krkovice
230 ml mléko
100 g hrubá mouka
30 g máslo
5 houska
3 vejce
1 hrst petrželka
1 menší cibule
sůl
Zelí
700 g sterilované červené zelí
1 velká cibule
olej
drcený kmín
cukr
sůl
A ještě
1 cibule
olej nebo sádlo

Špekové knedlíky

Trendy:
  • Masožrout

Krkovici koupíme takovou, která se nemusí předvářet.

  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Knedlíky

  • Zelí

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Housky (nejlépe starší) nakrájíme na malé kostičky, vysypeme do pekáče a necháme při 80 st. C okorat v troubě. Bude to trvat přibližně 8 minut.

2
Hotovo

Krkovici nakrájíme na kostičky a nasypeme do většího rendlíku. Přidáme máslo a chvilku restujeme při střední teplotě. Mezitím posekáme cibuli a přihodíme jí ke krkovici. Za častého promíchání společně opékáme, aby cibule chytla jemně zlatavou barvu. Následně stáhneme z plotny, přisypeme houstičky a promícháme.

3
Hotovo

Petrželku nasekáme najemno a také přidáme do kastrolu. V misce smícháme mléko s vejci, osolíme a zasypeme moukou. Metličkou prošleháme. Přilijeme k ostatnímu a vařečkou promícháme, aby se vše propojilo. Necháme čtvrt hodiny odstát.

4
Hotovo

Pak si namočíme ruce a z těsta připravíme 15 knedlíků velikosti tenisáků. Hezky v dlaních ukoulíme, aby neměly trhliny. Potom je můžeme buď vařit v osolené vroucí vodě 15 minut anebo v páře 20 minut. V každém případě hotové knedlíky propícháme vidličkou, aby z vnitřku unikla pára.

5
Hotovo

Mezitím si připravíme zelí. Na troše oleje zpěníme posekanou cibuli a zelí na ní udusíme. Některé zelí už se nemusí dochucovat, tak ho jen ohřejeme. Zároveň některé sklenice se zelím nemají zbytečně moc nálevu, takže se ani nemusí slívat. Pokud by bylo potřeba zelí dochutit, použijeme k tomu drcený kmín, cukr a sůl. Případně jablečný ocet.

6
Hotovo

Nakonec přichystáme cibulku na ozdobu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky. Rozehřejeme pánev, přilijeme do ní asi půl deci olejeme a do rozpáleného nasypeme cibulku. Při trochu vyšší než střední teplotě usmažíme dozlatova. Občas promícháme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vepřové sádlo se škvarky
další
Zelňačka
předchozí
Vepřové sádlo se škvarky
další
Zelňačka

Přidejte svůj komentář