0 0
Zelňačka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g kysané zelí
100 ml šlehačka
4 brambory
3 stroužky česnek
2 lžíce pohanková mouka nebo pšeničná mouka
1 kvalitná klobása
1 cibule
6 kuliček nové koření
2 kostky zeleninový bio bujón nebo 1 l vývaru
2 bobkový list
1 lžička uzená paprika
1 lžička sladká paprika
0,5 lžičky mletý kmín
dle chuti chilli koření
olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelňačka

Trendy:
  • Maminčiny recepty

Klobásy lidé vyráběly už od starověku. Kvalita a složení bylo vždycky pečlivě hlídáno a obzvlášť ve středověku bylo každé šizení krutě trestáno.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě doměkka, cca 15 min. Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky a orestujeme v kastrolu na troše oleje. Když začne zlátnout, přidáme pokrájenou klobásu a ještě chvíli opékáme. Zasypeme kořením, promícháme, minutku restujeme a přisypeme mouku. Ještě minutku restujeme a zalijeme třičtvrtě litrem vlažné vody, přidáme bujón a důkladně promícháme. Přidáme pokrájené zelí a cca 5 minut povaříme. Poté přidáme uvařené brambory i s trochou vody. Když začne polévka opět vřít, zalijeme smetanou a stáhneme z ohně.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Tvaroho-jablečný koláč
další
Jablečno-hruškový crumble
předchozí
Tvaroho-jablečný koláč
další
Jablečno-hruškový crumble

Přidejte svůj komentář