0 0
Čevapčiči

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
450 g mleté hovězí maso
250 g mleté vepřové maso
5 stroužků česnek
2 lžíce minerálka perlivá
1 větší cibule
1 lžíce plná směs koření Čubrica
1 lžička sladká paprika
0,5 lžičky pálivá paprika
dle chuti sůl
olej
A ještě
7 brambory
kmín
sůl
máslo
cibule
plnotučná hořčice
ajvar

Čevapčiči

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
Kuchyně:

    Cibuli, kterou dávám do masa, trochu orestuju. Není to sice nutné, ale líp se pak do masa zapracuje a nevypadává ven.

    • 45 min
    • Porcí: 3
    • Středně náročné

    Ingredience

    • A ještě

    Postup přípravy

    Sdílet

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme v pánvičce na trošce oleje. Jen tak, aby cibule změkla a zesklovatěla. Maso vyklopíme do misky, zasypeme kořením, přikápneme perlivou minerálku, prolisovaný česnek a přidáme orestovanou cibuli. Dle chuti dosolíme. Pozor, směs koření čubrica obsahuje sůl. Pak rukama velmi pečlivě prohněteme, aby se veškeré ingredience propojily. Z masa utvoříme "cihličku", překryjeme fresh fólií a necháme uležet aspoň 4 hodiny v lednici.

    2
    Hotovo

    Odleželé maso (klidně i přes noc) vyndáme z lednice a nakrájíme na proužky, ze kterých uválíme čevapčiči (průměr válečků by měl být 2-3 cm). Necháme chvíli stát, aby maso nepřišlo na pánev příliš studené.

    3
    Hotovo

    Oloupeme a omyjeme brambory. Nakrájíme na čtvrtky, nasypeme do kastrolu, osolíme, okmínujeme a dáme vařit. Než budou měkké, bude to trvat přibližně 25 minut.

    4
    Hotovo

    Na pánev, ideálně grilovací, nalijeme trochu oleje a rozpálíme na střední teplotu. Vložíme masové válečky a pečeme. Ne moc silně, protože by se nám na povrchu připálily a uvnitř by zůstaly syrové. Hezky zvolna, ze všech stran. Potlačte touhu je vysušit na troud. Čevapčiči by měly uvnitř zůstat šťavnaté, lehounce narůžovělé. Jeden kousek můžeme rozkrojit a zjistit, v jaké je kondici. Ke konci přípravy můžeme přidat teplotu, aby maso trochu zezlátlo.

    5
    Hotovo

    Nakrájíme si cibuli na tenké proužky. Hotové brambory slijeme, omastíme máslem a můžeme servírovat.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Čočka na kyselo
    další
    Krůtí perkelt
    předchozí
    Čočka na kyselo
    další
    Krůtí perkelt

    Přidejte svůj komentář