0 0
Čočka na kyselo

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g čočka
50 g máslo
30 g hladká mouka
4 vejce
2 lžíce jablečný ocet
2 větvičky tymián
1 velká cibule
kousek mořská řasa Kombu
sůl
olej
kyselé okurky

Čočka na kyselo

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Mořská řasa sice čočce nepředá žádnou chuť, ale dodá jí minerální látky a zlepší stravitelnost.

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Čočku přebereme, propláchneme vodou a necháme aspoň 2 hodiny máčet. Pak vodu vyměníme, dáme jí tolik, aby tak o 2 cm překryla čočku a přidáme kousíček mořské řasy (velikosti známky na dopisy :D) a tymián. Vaříme při střední teplotě doměkka, cca 35 minut. Občas potřeseme kastrolem nebo zlehka promícháme.

2
Hotovo

Mezitím rozkrojíme cibuli na půlky. A jednu půlku ještě na čtvrtinu. Jednu čtvrtinu nakrájíme na malé kostičky a přisypeme je do másla. Při střední teplotě smažíme tak dlouho, až cibulka zmenší objem. Pak zasypeme moukou a osolíme. Za velmi častého míchání usmažíme zlatavou jíšku.

3
Hotovo

Zbytek cibule rozkrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme olej a při střední teplotě na něm orestujeme cibuli dozlatova. Často mícháme.

4
Hotovo

Když je čočka uvařená, slijeme z ní vodu do hrnečku. Vývarem z čočky (množství dle potřeby) naředíme jíšku a uvaříme do zhoustnutí. Dochutíme octem a případně ještě solí a promícháme s čočkou. Ještě dvě minutky povaříme dohromady.

5
Hotovo

Na jiné pánvičce rozehřejeme trochu olejeme a vyklepneme do ní vajíčka dál od sebe. Osolíme a usmažíme volská oka. Kdo nemá rád tekuté žloutky, pánvičku při zahřívání přikryjeme pokličkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Hamburger s trhaným vepřovým masem
další
Čevapčiči
předchozí
Hamburger s trhaným vepřovým masem
další
Čevapčiči

Přidejte svůj komentář