• Snědeno.cz
  • Maso
  • Vepřová panenka s bramborovými pusinkami a listovým špenátem
0 0
Vepřová panenka s bramborovými pusinkami a listovým špenátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Maso v marinádě
3 ks vepřová panenka
3 větvičky tymián
2 lžíce citrónová šťáva
1 lžička med
Šťáva k masu
2 větvičky tymián
1 kostka zeleninový bio bujón
1 lžička hladká mouka
0,5 dl bílé víno
dle potřeby voda
Bramborové pusinky
6 ks brambory varný typ C, B
50 g parmazán
30 g máslo
1 ks žloutek
0,5 dl šlehačka
sůl
Špenát s rajčaty
1 vanička špenát
50 g slanina
6 půlek sušená rajčata
5 stroužků česnek
1 ks cibule
sůl
mletý pepř
olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vepřová panenka s bramborovými pusinkami a listovým špenátem

Trendy:
  • Masožrout
  • Top recepty
  • Zdravé recepty

Mohlo by se zdát, že rajčata jsou typicky italskou záležitostí. Nenechte se mýlit. Ze střední Ameriky je přivezl Kryštof Kolumbus nejdřív do Španělska a to začátkem 16. století.

  • 95 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • Maso v marinádě

  • Šťáva k masu

  • Bramborové pusinky

  • Špenát s rajčaty

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Panenku očistíme od tučných kousků a odkrojíme špičaté okraje. Z oleje, medu, citronové šťávy a odraného tymiánu vyšleháme marinádu. Maso v ní ze všech stran důkladně obalíme a uložíme do lednice aspoň na 1 hodinu.

2
Hotovo

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom vodu slijeme a brambory prolisujeme nebo rozšťoucháme. Přidáme máslo, šlehačku, strouhaný sýr a promícháme. Necháme asi 5 minut odstát a přidáme žloutek. Důkladně promísíme. Plech vyložíme pečíčím papírem, bramborovou hmotu naplníme do cukrářského pytlíku, pomocí kterého tvoříme bramborové pusinky.

3
Hotovo

Panenky vyndáme z lednice a na grilovací nebo keramické pánvi je zprudka ze všech stran opečeme. Potom přendáme do zapékací misky na trochu oleje a strčíme do trouby na 18- 20 minut při teplotě 180 st. C. Pokud vlastníme horkovzdušnou troubu, dáme je tam společně s bramborovými pusinkami. Pokud ne, pusinky do ní strčíme až po upečení panenky. Tu po vyndání z trouby zabalíme do alobalu a necháme cca 10 minut odpočinout. Pusinky budeme péct přibližně tu samou dobu dozlatova.

4
Hotovo

Připravíme si špenát. Na oleji orestujeme posekanou cibuli s posekaným česnekem, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme zezlátnout. Přidáme pokrájená rajčata, opraný a okapaný špenát, osolíme, opepříme a ještě 2 minuty restujeme.

5
Hotovo

Do výpeku, který nám zbyde na pánvi po opečení panenek slijeme šťávu ze zapékací misky, přilijeme trochu vína, přihodíme tymián a povaříme. Zasypeme trochou mouky, orestujeme, zalijeme horkou vodou, ve které jsme rozpustili bujón a ještě povaříme pár minutek do zhoustnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Citrusové vločkové sušenky
další
Indické placky čapátí
předchozí
Citrusové vločkové sušenky
další
Indické placky čapátí

Přidejte svůj komentář