2 0
Gazpacho

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Gazpacho

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • RAW Recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Studená polévka gazpacho patří mezi nejslavnější polévky světa.

  • 10 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Zeleninu omyjeme, nakrájíme, z paprik odstraníme semínka, okurku oloupeme. Vše naházíme do mixéru. Přidáme chilli, rozkrojenou cibuli, česnek a rozmixujeme. Ochutíme kořením, balzamikem a limetkou. Dle chuti můžeme i přisladit. Zakápneme olejem a případně trošičkou vody, aby směs byla tak akorát hustá.

2
Hotovo

Pokud nám čerstvý česnek dělá v břiše neplechu, prolisujeme jej, a předem orestujeme v kastrůlku na kapičce oleje. Vše promixujeme ještě jednou a necháme v lednici pořádně vychladit.

3
Hotovo

Kdo má rád, před podáváním posypeme hoblinkami parmazánu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Quesadilla s kuřetem
další
Mrkvové muffiny se sladkou krémovou polevou

Přidejte svůj komentář