0 0
Petrželové pyré a pstruh lososovitý

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Pyré
5 petržel
2 lžíce máslo
1 malá cibule
1 lžička citrónová šťáva
0,5 l zeleninový vývar nebo zeleninový bio bujón rozvařený ve vodě
0,5 dl šlehačka
kopr
Pstruh lososovitý
2 filety pstruh lososovitý
citrónová šťáva
čerstvě mletý pepř
sůl
olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Petrželové pyré a pstruh lososovitý

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Zdravé recepty

Petržel je zásobárnou vitamínu C. Navíc snižuje krevní tlak a podporuje tvorbu červených krvinek.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Pyré

  • Pstruh lososovitý

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Petržel oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme na másle. Přisypeme petržel a chvilku opékáme, až začne s máslem vonět. Zalijeme vývarem tak, aby byla sotva ponořená a vaříme doměkka. Voda se téměř vyvaří. Přilijeme šlehačku a po chviličce stáhneme z plotny a rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme citrónovou šťávou a koprem a případně špetkou soli.

2
Hotovo

Pstruha pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky vytřené olejem. V troubě pod grilem rozpáleným na 180 st. C pečeme 10 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Hlíva na paprice
další
Brokolicový nákyp se šunkou
předchozí
Hlíva na paprice
další
Brokolicový nákyp se šunkou

Přidejte svůj komentář