0 0
Letní okurková polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Letní okurková polévka

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    Na polévku

    • 500 ml bílého jogurtu
    • 2 salátové okurky
    • 1 lžíce medu
    • 1 lžíce citrónové šťávy
    • sůl
    • čerstvě mletý pepř

    Na ozdobení a dochucení

    • 4 stroužky česneku
    • kousek zelené a kousek červené chilli papričky
    • hrst bazalky
    • olivový olej

    Postup:

    Okurky oloupeme (můžeme si škrabkou odkrojit pásky okurky na ozdobení), rozčtvrtíme a odstraníme semínka. Zbytek nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhanou okurku dáme do mixéru, přilijeme jogurt, osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a medem a rozmixujeme.

    Na pánvičku nalijeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm dorůžova na plátky pokrájený česnek. Česnek vylovíme a do pánve dáme na kroužky nakrájené chilli papričky. Orestované také vyndáme, přilijeme trošičku oleje a orestujeme na něm dokřupava na kousky pokrájenou bazalku.

    Polévku vychladíme, rozdělíme na porce, posypeme orestovaným česnekem, papričkami a bazalkou a ozdobíme plátkem okurky.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Zelené smoothie s Matcha čajem
    další
    RAW pomazánka z kešu

    Přidejte svůj komentář