0 0
Letní okurková polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g vychlazený bílý jogurt
2 salátová okurka
1 lžíce med
citrónová šťáva
sůl
čerstvě mletý pepř
Na ozdobení
4 stroužky česnek
chilli paprička
čerstvá bazalka
olivový olej

Letní okurková polévka

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Okurka čistí ledviny a vyplavuje z nich písek. Prospívá též trávení.

  • 15 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Okurky oloupeme (můžeme si škrabkou odkrojit pásky okurky na ozdobení), rozčtvrtíme a odstraníme semínka. Zbytek nakrájíme a dáme do mixéru. Přilijeme jogurt, osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a medem a rozmixujeme.

2
Hotovo

Na pánvičku nalijeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm dorůžova na plátky pokrájený česnek. Česnek vylovíme a do pánve dáme na kroužky nakrájené chilli papričky. Orestované také vyndáme, přilijeme trošičku oleje a orestujeme na něm dokřupava kousky bazalky.

3
Hotovo

Polévku rozdělíme na porce, posypeme orestovaným česnekem, papričkami a bazalkou a ozdobíme plátkem okurky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Gazpacho
další
Okurkové lassi – ajurvédský osvěžující nápoj
předchozí
Gazpacho
další
Okurkové lassi – ajurvédský osvěžující nápoj

Přidejte svůj komentář