0 0
Letní okurková polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Letní okurková polévka

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

Na polévku

  • 500 ml bílého jogurtu
  • 2 salátové okurky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Na ozdobení a dochucení

  • 4 stroužky česneku
  • kousek zelené a kousek červené chilli papričky
  • hrst bazalky
  • olivový olej

Postup:

Okurky oloupeme (můžeme si škrabkou odkrojit pásky okurky na ozdobení), rozčtvrtíme a odstraníme semínka. Zbytek nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhanou okurku dáme do mixéru, přilijeme jogurt, osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a medem a rozmixujeme.

Na pánvičku nalijeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm dorůžova na plátky pokrájený česnek. Česnek vylovíme a do pánve dáme na kroužky nakrájené chilli papričky. Orestované také vyndáme, přilijeme trošičku oleje a orestujeme na něm dokřupava na kousky pokrájenou bazalku.

Polévku vychladíme, rozdělíme na porce, posypeme orestovaným česnekem, papričkami a bazalkou a ozdobíme plátkem okurky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Zelené smoothie s Matcha čajem
další
RAW pomazánka z kešu
předchozí
Zelené smoothie s Matcha čajem
další
RAW pomazánka z kešu

Přidejte svůj komentář