0 0
Maková bábovka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

160 ml mléko
140 g mák mletý
100 g třtinový cukr
100 g pohanková celozrnná mouka
100 g špaldová mouka hladká
60 g máslo
2 vejce
2 vrchovaté lžíce výrazná marmeláda
2 vrchovaté lžičky prášek do pečiva
špetka sůl

Maková bábovka

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Zdravé recepty

Pryč s falešnou skromností. Tato bábovka je nejen výtečná, ale i velmi zdravá. A to především díky pohance a máku.

  • 50 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do misky vyklepneme vejce a přisypeme cukr. Ideálně v kuchyňském robotu rozmixujeme dohladka. Rozehřejeme máslo a trošičku přihřejeme mléko (pokud bude z lednice). Do našlehaných vajec s cukrem přidáme marmeládu a necháme promíchat. Pak vlijeme mléko a máslo a opět důkladně promícháme. Potom už sundáme z robota a pouze stěrkou vmícháme mák a mouky smíchané s práškem a solí. Nemícháme dlouho, protože by pak bábovka neměla správnou konzistenci. Formu pečlivě vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou a těsto do formy vlijeme (pokud máte silikonovou formu, nevymazávejte). Uhladíme povrch.

2
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 30 minut. Pak do bábovky zapíchneme špejli, a bude-li po vytažení suchá, máme upečeno.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vegetariánská nádivka s medvědím česnekem a kopřivami
další
Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
předchozí
Vegetariánská nádivka s medvědím česnekem a kopřivami
další
Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Přidejte svůj komentář