0 0
Štrůdlové kapsy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 plát listové těsto
4 jablko
2 lžíce jemné ovesné vločky
1 lžička skořice
dle chuti jablek třtinový cukr
dle chuti jablek citrónová šťáva
A ještě
1 vejce
6 vlašské ořechy

Štrůdlové kapsy

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Štrůdlové kapsy jsou geniální jako svačina do práce, školy nebo na výlet. Pěkně drží pohromadě a jablíčka se během cesty nevytrousí.

  • 40 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a rozstrouháme na hrubém struhadle. Přidáme k nim skořici, a dle chuti jablek případně trochu třtinového cukru a citrónové šťávy. Zasypeme vločkami a promícháme. Těsto rozprostřeme i s přiloženým papírem na stůl a rozkrojíme na 4 díly (jeden podélný a jeden příčný řez). Lžící navrstvíme na každý díl těsta větší kopeček strouhaných jablek, hezky k jednomu okraji. Okraje půlky těsta potřeme rozšlehaným vejcem (kdybychom potřely těsto kolem dokola, při přeložení by klouzalo). Pak volnou půlku těsta přehneme přes ten s jablíčky. Okraje důkladně přitlačíme prsty a pak i vidličkou k sobě. Spojené kraje ještě přehrneme "nahoru", aby nám zbytečně nevytekla šťáva.

2
Hotovo

Celé kapsy potřeme rozšlehaným vejcem pomocí mašlovačky a posypeme posekanými ořechy. Vložíme do trouby nahřáté na 190 st. C a pečeme dozlavota, cca 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bedlové řízečky
další
Uzená BBQ žebírka
předchozí
Bedlové řízečky
další
Uzená BBQ žebírka

Přidejte svůj komentář