Salát z pečené z dýně Hokaidó s vlašskými ořechy

0 0
Salát z pečené z dýně Hokaidó s vlašskými ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Zelenina
půlka menší dýně dýně Hokaidó
4 stroužky česnek
2 menší červená řepa
2 lžíce sojová omáčka
hrst čerstvých lístků šalvěj
sojová omáčka
olej
Pečené ořechy
20 ks vlašské ořechy
chilli koření
sůl
olej
Zálivka
1 lžička medová hořčice
1 lžička med
1 lžička citrónová šťáva
1/2 dl olivový olej
sůl

Víte, že dýně Hokaidó se nemusí loupat? To z ní, kromě její úžasné chuti, dělá nejpřitažlivější dýňovou boubelku, co znám.

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ingredience

  • Zelenina

  • Pečené ořechy

  • Zálivka

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Řepu omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na hranolky. Dýni přepůlíme nakrájíme na 1 cm široké plátky a ty na kousky. Přidáme k červené řepě.
Česnek oloupeme, přepůlíme, nasekáme a přidáme také k zelenině. Přidáme i nakrájené šalvějové lístky.

2
Hotovo

Vše pokropíme sójovou omáčkou, ideálně přelitou do rozprašovače. Troubu nastavíme na 180 st. C a pečeme 15 minut. Během pečení několikrát přehodíme obracečkou. Po čtvrthodině zkontrolujeme, jestli je zelenina hotová. Pokud ne, přidáme ještě 5 minut.

3
Hotovo

V mezičase si vylouskáme ořechy, nahrubo posekáme, přesypeme do pánve, osolíme, okořeníme chilli a na trošce oleje opražíme do křupava. Stále mícháme a kontrolujeme, aby se nám nepřipálily.

4
Hotovo

Připravíme si zálivku. Do oleje přidáme hořčici, med, sůl a citrónovou šťávu. Vyšleháme vidličkou.

5
Hotovo

Upečenou zeleninu promícháme se zálivkou a na talířích posypeme opraženými ořechy.

6
Hotovo

Tip: Oříšky můžete pohodlně nakupovat také na internetu, včetně vlašských ořechů.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Tataráček z olomouckých tvarůžků
další
Avokádový tataráček

Přidejte svůj komentář