0 0
Svařák

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

750 ml červené víno
8 ks hřebíček
1 ks pomeranč
dle chuti cukr
1 ks celá skořice
1 ks badyán
prášek, dřeň, extrakt... vanilka

Svařák

Původ svařáku můžeme hledat pravděpodobně v antickém Římě. Římané víno milovali a často si jej prý i kořenili. Faktem zůstává, že trocha koření dokáže i zamaskovat víno nekvalitní.

  • 20 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pomeranč vydrbeme kartáčkem a půlku nakrájíme na tenká kolečka. Víno přelijeme do kastrůlku, přidáme cukr, koření a pomeranč. Pomalu přivedeme těsně pod bod varu. Chvíli stáhneme a ještě dvakrát to zopakujeme, aby měl svařák ten správný říz. Přecedíme do skleniček a ozdobíme zbylou polovinou pomeranče.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Salát s hruškami a brie
další
Pyré z červené řepy s kozím sýrem
předchozí
Salát s hruškami a brie
další
Pyré z červené řepy s kozím sýrem

Přidejte svůj komentář