0 0
Bedlové řízečky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bedlové řízečky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Bedla je super houba, která si žije na vysoké noze, takže nebývá znečištěná a většinou není ani červivá :)

  • 35 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Bedly očistíme, odstraníme nohy. Připravíme si talíř s hladkou moukou, talíř s vejcem rozkvedlaným se solí a s trochou sodovky (příp. vody) a talíř se směsí běžné a kukuřičné strouhanky. Do menšího kastrůlku nalijeme vyšší vrstvu oleje a rozpálíme ho. Většinou použiju rovnou kastrůlky dva a smažím v obou.

2
Hotovo

Klobouky bedel, jsou-li velké, rozpůlíme. Obalujeme v mouce, v osoleném vejci a pak ve strouhance. Strouhanku k plodnicím dlaněmi přimáčkneme a vkládáme do horkého oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Osmažené řízečky necháme vykapat na talíři vyloženém ubrousky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Gulášovka z bedel a masáků
další
Italské risotto s tuňákem
předchozí
Gulášovka z bedel a masáků
další
Italské risotto s tuňákem

Přidejte svůj komentář