1 0
Vegetariánská nádivka s medvědím česnekem a kopřivami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Forma 26 x 18 cm
300 ml zeleninový vývar nebo 1 kostka bio zeleninového bujónu svařeného s vodou
190 g uzený tempeh
60 g mandle
30 g máslo
6 ks rohlík
6 ks vejce
3 lžíce smetana na vaření
1 ks cibule
1 miska medvědí česnek
1 miska kopřiva
1 lžíce sojová omáčka
špetka sůl
čerstvě mletý pepř
špetka muškátový oříšek
olej
na pokladení nádivky máslo
na formu máslo a hrubá mouka

Vegetariánská nádivka s medvědím česnekem a kopřivami

Trendy:
  • Vegetariánské

I když se velikonoční nádivka pekla jako první masové jídlo po dlouhém přísném půstu, tahle bezmasá varianta je doslova k sežrání :P

  • 30 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • Forma 26 x 18 cm

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nachystáme si zeleninový vývar. Rohlíky, cibuli a tempeh nakrájíme na kostičky. Rohlíky nasypeme na plech a necháme asi 15 minut okorat v troubě vyhřáté na 120 st. C. Bylinky omyjeme a posekáme na kousky. Mandle spaříme vroucí vodou, oloupeme a posekáme nadrobno.

2
Hotovo

Cibuli orestujeme na pánvi na troše oleje lehce dozlatova a přisypeme k ní tempeh. Ještě chviličku restujeme a zakápneme sojovkou.

3
Hotovo

Rozehřejeme máslo. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Do žloutků nalijeme smetanu a rozehřáté máslo, osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Vidličkou rozšleháme.

4
Hotovo

Okoralé kostičky rohlíků pokropíme vývarem a dlaněmi promícháme. Přisypeme všechny posekané bylinky, polijeme je žloutkovou směsí a promícháme. Přimícháme také nasekané mandle. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.

5
Hotovo

Formu vymažeme poctivě máslem a vysypeme hrubou moukou. Navrstvíme do ní připravenou směs a povrch lehce uhladíme. Poklademe plátky másla a zapečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 35 minut.

6
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Máslo s medvědím česnekem
další
Tagliatelle s medvědím česnekem a modrým sýrem

Přidejte svůj komentář