0 0
Tarator – okurková polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g bílý jogurt
120 ml kefír
20 g vlašské ořechy
1 salátová okurka
kopr
sůl
A ještě
3 lžíce olivový olej
1 stroužek česnek

Tarator – okurková polévka

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Pokud vám nedělá syrový česnek potíže, klidně použijte čerstvý.

  • 10 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív jogurt, kefír i okurku důkladně vychladíme. Potom jogurt smícháme s kefírem, koprem a troškou soli (případně můžeme dochutit i citrónovou šťávou). Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme na čtvrtiny a vykrojíme semínka. Na "plátkovém" struhadle okurku nastrouháme a smícháme s jogurtovou směsí. V kastrolku rozehřejeme olej a orestujeme na něm prolisovaný česnek. Použijeme jej k ozdobení polévky, stejně tak jako posekané ořechy.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mrkvový dort s vlašskými ořechy
další
Avokádové smoothie
předchozí
Mrkvový dort s vlašskými ořechy
další
Avokádové smoothie

Přidejte svůj komentář