0 0
Tarator – okurková polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g bílý jogurt
20 g vlašské ořechy
1 velká salátová okurka
1 stroužek česnek
kopr
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
led

Tarator – okurková polévka

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

    Ve středověku se kopr přidával do čarovného kvítí, které se používalo jako ochrana před zlými démony.

    • 10 min
    • Porcí: 2
    • Snadné

    Ingredience

    Postup přípravy

    Sdílet

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Nejdřív jogurt i okurku důkladně vychladíme. Potom jogurt smícháme s posekaným koprem, prolisovaným česnekem, troškou soli a pepře (v závislosti na chuti jogurtu můžeme případně dochutit i citrónovou šťávou a moučkovým cukrem, prostě tak, aby nám chutnalo). Okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky.

    2
    Hotovo

    Na dno misek položíme po 2 kostkách ledu, rozdělíme do nich jogurtovou směs a pokapeme olivovým olejem. Ozdobíme pořádnou dávkou okurky a ořechů.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Cuketový nákyp se šunkou
    další
    Řecký salát
    předchozí
    Cuketový nákyp se šunkou
    další
    Řecký salát

    Přidejte svůj komentář