0 0
Karlovarský knedlík se špenátem a kedlubnovým zelím

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Knedlíky
150 ml mléko
60 g hrubá mouka
60 g čerstvý špenát
40 g máslo
5 rohlík
2 vejce
sůl
špetka muškátový oříšek
Kedlubnové zelí
1000 g kedlubna 1,5 velké kedlubny
1 velká cibule
cca 5 lžic jablečný ocet
1 lžička cukr krupice
1 lžička hořčičné semínko
0,5 lžičky drcený kmín
sůl
A ještě
100 g libová slanina
30 g máslo
1 cibule
olej

Karlovarský knedlík se špenátem a kedlubnovým zelím

Kedlubnové listy obsahují víc vitamínu C než bulva.

  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Knedlíky

  • Kedlubnové zelí

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rohlíky nakrájíme na kostičky a pokud jsou čerstvé, dáme je na chvíli okorat do mírně vytopené trouby. Rozehřejeme máslo, smícháme se žloutky a vlažným mlékem. Okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Přidáme posekaný špenát, hrubou mouku a promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně promísíme s rohlíky.

2
Hotovo

Naběračkou nabíráme kus těsta a utvoříme 8 kulatých knedlíků. Vaříme 18 minut v páře.

3
Hotovo

Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle (máte-li kuchyňský robot, máte vyhráno). Do kastrolu nalijeme olej a necháme na něm zesklovatět posekanou cibuli. Zasypeme trochou cukru a ještě restujeme. Do kastrolu přendáme nastrouhanou kedlubnu. Zasypeme kořením a osolíme, přilijeme pár lžic vody, zaklopíme pokličkou a 10 minut podusíme. Pak dochutíme jablečným octem a případně solí. Ještě pár minutek podusíme.

4
Hotovo

Připravíme si cibuli na ozdobení. Nakrájíme jí na proužky a orestujeme na pánvi na oleji při střední teplotě. Když začne růžovět, vařečkou ji stáhneme ke kraji a na uvolněné místo nasypeme pokrájenou slaninu. Opékáme, až pustí tuk. Potom přihodíme máslo a necháme rozpustit.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Smoothie bowl
předchozí
Smoothie bowl

Přidejte svůj komentář