0 0
Marinovaný králík s paprikami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
0,5 králík
cca 300 ml drůbeží vývar
80 g slanina vcelku
20 g máslo
20 g hladká mouka
5 stroužků česnek
3 červená paprika tenkostěnná
3 zelená paprika tenkostěnná
2 cibule
olej
Marináda
3 lžíce kečup
1 plná lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce sladká paprika
1 lžíce olej
1 lžíce citrónová šťáva
dle chuti chilli vločky
čerstvě mletý pepř
sůl
Bramborový knedlík
500 g brambory 560 g v syrové formě
150 g hrubá mouka
100 g dětská krupička
1 vejce
1 lžička olej
pár kapek jablečný ocet
ocet

Marinovaný králík s paprikami

Trendy:
  • Masožrout

Králíka v troubě během pečení několikrát obrátíme, aby povrch zbytečně nevysychal.

  • 290 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Marináda

  • Bramborový knedlík

Postup přípravy

Sdílet

Na fotce jsou kousky masa odkrojené po upečení z králičího hřbetu.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Smícháme veškeré ingredience na marinádu a vyšleháme metličkou. Ochutnáme a doladíme dle vlastní preference. Králíka naporcujeme, omyjeme, osušíme, odblaníme a vydatně potřeme marinádou. Necháme aspoň dvě hodiny (ale klidně přes noc) odpočinout v lednici v uzavřené nádobě.

2
Hotovo

Do kastrolu, ve kterém králíka bude péct nalijeme trochu oleje a orestujeme v něm slaninu nakrájenou na kostičky. Pak přidáme posekanou cibuli s česnekem a restujeme dorůžova. Odhrneme stranou a na volnou plochu vložíme porce králíka a z obou stran rychle opečeme. Zbylou marinádu naředíme teplým vývarem a nalijeme do kastrolu přes maso.

3
Hotovo

Papriky omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na cca půlcentimetrové proužky. Přisypeme do kastrolu, zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 150 st. C. Pečeme 120 minut. Během pečení si připravíme z másla a hladké mouky zlatavou jíšku, kterou necháme trochu zchladnout. Pokličku odstraníme z kastrolu, teplotu zvýšíme na 180 st. C, do šťávy vmícháme jíšku a případně ještě doředíme vývarem. Pečeme ještě dalších 30 minut.

4
Hotovo

V mezičase si uvaříme téměř doměkka brambory ve slupce a ještě teplé oloupeme. Prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Zasypeme moukou, krupicí a troškou soli. Přidáme vejce, olej a pár kapek octa. Vytvoříme příjemné nelepivé těsto. Pracujeme dost svižně, bramborové těsto rychle řídne.

5
Hotovo

Na pomoučené ploše utvoříme váleček o průměru cca 6 cm, překrojíme na dvě části a vložíme do silně vroucí osolené vody. Vaříme 18 minut a ještě horké nakrájíme bílou nití na plátky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bublanina s třešněmi
další
Kedlubnové placičky – kedlubňáky
předchozí
Bublanina s třešněmi
další
Kedlubnové placičky – kedlubňáky

Přidejte svůj komentář