0 0
Bublanina s třešněmi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 g polohrubá mouka
200 ml mléko
100 g máslo
100 g cukr krupice
70 g zakysaná smetana
8 g prášek do pečiva
3 vejce
špetka sůl
vanilka
třešně
na vysypání formy máslo a polohrubá mouka

Bublanina s třešněmi

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Třešně snižují hladinu kyseliny močové v těle.

  • 50 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Koláčová forma o průměru 27 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mléko, vejce a zakysanou smetanu vyndáme z lednice hodinu před přípravou. Rozehřejeme máslo a necháme zchladnout. Do mísy rozklepneme vejce, zasypeme cukrem, ochutíme špetkou soli, vanilkou a dáme šlehat. Postupně přiléváme máslo a vyšleháme do pěny.

2
Hotovo

Mléko rozmícháme se zakysankou, mouku smícháme s práškem do pečiva. Do vaječné pěny přimícháme mléko a pak smísíme s přesátou moukou.

3
Hotovo

Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto do ní nalijeme a povrch poklademe omytými a osušenými třešněmi. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme 30 - 35 minut dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kedlubna s mrkví ve smetanové omáčce
další
Marinovaný králík s paprikami
předchozí
Kedlubna s mrkví ve smetanové omáčce
další
Marinovaný králík s paprikami

Přidejte svůj komentář