0 0
Kedlubna s mrkví ve smetanové omáčce

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 větší kedlubna
2 větší mrkev
cca 250 ml zeleninový vývar
40 ml šlehačka
4 lžíce bílé víno
2 lžíce Ghí - přepuštěné máslo
1 cibule
1 jarní cibulka
1 zarovnaná lžíce cukr krupice
1 plná lžíce hladká mouka
sůl
muškátový oříšek
A ještě
6 brambory
sůl
kmín
3 česnekové stonky

Kedlubna s mrkví ve smetanové omáčce

Trendy:
  • Vegetariánské

Pokud pěstujete česnek, můžete na ozdobení talíře použít restované česnekové stonky.

  • 45 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme, rozčtvrtíme, propláchneme a dáme vařit do osoleé a okmínované vody.

2
Hotovo

Kedlubny a mrkve zbavíme slupek. Mrkve nakrájíme na silnější kolečka a kedlubny na hranolky. Cibuli posekáme nadrobno a jarní cibulku včetně zelené části nakrájíme na špalíčky.

3
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme ghí (nebo máslo s trochou oleje) a cibuli na něm necháme zesklovatět. Zasypeme cukrem a pár minutek opékáme. Zalijeme vínem a až vysyčí, přidáme mrkev a hranolky kedlubny. Krátce orestujeme.

4
Hotovo

Potom zeleninu odsuneme stranou a dno pánve zaprášíme moukou. Vařečkou po chviličce promísíme se zeleninou a krátce opečeme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku. Zaklopíme pokličkou a stáhneme teplotu na minimum. Necháme 10-15 minut dusit. Občas promícháme, aby se omáčka nepřichytila ke dnu.

5
Hotovo

Přidáme jarní cibulku a šlehačku a ještě dvě minuty podusíme. Ochutnáme a případně chuť doladíme. Můžeme přikápnout i citrónovou šťávu.

6
Hotovo

V mezičasne pokrájíme česnekové stonky, vhodíme na rozehřátou pánev s trochou oleje, lehce osolíme a krátce orestujeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Palačinky se špenátem
předchozí
Palačinky se špenátem

Přidejte svůj komentář