0 0
Kari s uzeným tempehem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kari s uzeným tempehem

Trendy:
  • Vegetariánské

Předem si vše nakrájíme, protože příprava je velmi rychlá.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Tempeh nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na kostičky (bubáky odstraníme). Z papriky odstraníme semínka a nakrájíme jí na nudličky. Ty pak přepůlíme. Pórek a cibulku nakrájíme na šikmé proužky. Posekáme koriandr. Vývar smícháme se sojovkou a zarovnanou lžící Gustinu.

2
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme studenou vodou, poté doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a rychle přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme a zvolna vaříme cca 12 minut.

3
Hotovo

Do pánve kápneme trochu oleje a přidáme na kostičky pokrájený tempeh. Opečeme ze všech stran. Přidáme papriku a pórek a chvilku restujeme. Zalijeme vývarem se sojovkou a Gustinem. Promícháme a přidáme oříšky a cibulku. Ještě minutku zahřejeme, až směs zahoustne. Ochutíme srirachou dle chuti a případně dosolíme. Na talířích posypeme koriandrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Banánový chlebíček s rozmarýnem
předchozí
Banánový chlebíček s rozmarýnem

Přidejte svůj komentář