Dýňové gnocchi se šalvějí

0 0
Dýňové gnocchi se šalvějí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Gnocchi
700 g dýně Hokaidó
210 g hladká mouka
80 g čedar
1 ks vejce
sůl
mletý pepř
1 lžíce olivový olej do vody na vaření
Omáčka
70 g máslo
25 lístků šalvěj
5 stroužků česnek
1 lžíce olivový olej
pepř čerstvě mletý
Na posypání
parmazán

Dýně Hokaidó je doslova vitamínovou bombou.

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ingredience

  • Gnocchi

  • Omáčka

  • Na posypání

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni za pomoci kartáčku omyjeme teplou vodou. Rozkrojíme, vydlabeme semínka a dýni i se slupkou rozkrájíme na větší kousky. Na plech roztáhneme pečící papír a na něj rozmístíme kousky dýně. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C doměkka, cca 20 minut.

2
Hotovo

Upečenou dýni necháme chvilku zchladnout a rozmixujeme na kaši nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. Přidáme jemně nastrouhaný nebo v sekáčku posekaný sýr. Přisypeme mouku, osolíme, opepříme a rozklepneme vejce. Zpracujeme nelepivé, velmi příjemné těsto.

3
Hotovo

Rozdělíme na 3 kusy a vyválíme válečky o průměru 2 cm. Nakrájíme na menší špalíčky, ukoulíme z nich kuličky a vidličkou namáčenou v mouce trochu rozmáčkneme.

4
Hotovo

Uvaříme postupně v dostatečném množství osolené vody s kapkou oleje. Vaříme 2 minuty od doby, kdy vyplavou na hladinu.

5
Hotovo

Mezitím oloupeme a posekáme česnek a orestujeme jej na másle se lžící oleje. Když začne chytat zlatavou barvu, přisypeme posekanou šalvěj a ještě pár vteřin zahříváme.

6
Hotovo

Uvařené gnocchi vylovíme děrovanou naběračkou nebo cedníkem z vody a okapané přendaváme do šalvějového másla. Promícháme a servírujeme na talíře, kde je sypeme nahrubo nastrouhaným sýrem parmazánového typu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Jablečná rýže
další
Tvarohový koláč s jablky

Přidejte svůj komentář